EN | NL

WELKOM

Welkom op het Tropicana Fest. Beleef dit unieke, culturele festival in het voormalige Tropicana zwembad, waarbij je zowel kunt genieten van visuele kunst als muziek.

Met het idee om het ongewone samen te brengen, nodigt het Tropicana Fest 15 Rotterdamse beeldende kunstenaars, 7 muzikale Rotterdamse acts en Rotterdams favoriete poppenspeler uit. Ontdek de artiesten en bestel je ticket via de link hieronder!

BESTEL JE TICKET

Klik om naar de Ticket Winkel te gaan!

ARTIESTEN & MUZIKANTEN

Guus Bok Live Band Hellendaal DJ Sifu Wu Ntjam Rosie Max Horák Maas Vibes Franky Sticks Trio Vamonos Poppentheater Wim Noordgraaf Artist Artist Artist Artist Artist Artist Artist Artist Artist Artist Artist Artist Artist Artist

HET THEMA

Het thema is ‘URBANISMS’: elke architectonische creatie, met zijn vorm, structuur, materiaal gebruik en kleur, heeft een grote impact op ons. Het beïnvloedt dagelijks de psychologische ervaring van elk individu. Hoe leven wij in de steden die voor ons ontworpen zijn? Hoe worden wij er door beïnvloed? Deze onverteerbare spanning is iets, wat wij naast elkaar willen vangen in bestaande, niet-organische en geometrische werken, met daar tegenover werken die wél organisch, zacht en natuurlijk zijn.

Het evenement heeft als doel om deze spanning te laten voelen, waarbij het publiek zich af gaat vragen welke plaats zij inneemt in de stedelijke leefomgeving.

VISIE & MISSIE

Sinds het eerste Tropicana Fest in 2020 is de visie van Stichting NEON en Guus Bok Entertainment: mensen verbinden door kunst. Wij willen onze visie invulling geven door het organiseren van een uniek, hybride event: het Tropicana Fest

Het Rotterdamse credo "Make it happen" is ook het uitgangspunt voor het Tropicana Fest. Met ons culturele event richten wij ons op het samenbrengen van diverse mensen om hen een ‘geïntegreerde’ beleving te geven. Hierbij kan een bezoeker genieten van muziek en kunst tegelijk.

Wij gebruiken de Fair Practice Code, Code Cultuur en de Code Diversiteit en Inclusiviteit om mensen te verbinden, te onderwijzen, erbij te laten horen en vooral om de artistieke vrijheid te vieren.